Vild med portvin? Tag på kør-selv-ferie til Portugal og nyd vinen i autentiske omgivelser. 7 tips til at få den bedste tur

Er du vild med vin – og måske særligt portvin? Så er det en oplagt mulighed for at dig at bevæge dig ud i verden og opleve den i autentiske omgivelser. Portugal er et helt igennem fantastisk land, hvor du virkelig kan få smagt nogle af de mest fantastiske vine og samtidig nyde godt af de varme temperaturer og de søde mennesker. 

Hvis du endnu ikke har været på vinsmagning i udlandet, så er Portugal et godt sted at starte – og hvilken bedre måde at gøre det på en ved at gøre det til en kør-selv-ferie? Læs med her, hvis du vil blive klogere på de bedste tips og tricks til, hvordan du gør din ferie rundt i Portugal til så god en ferie som overhovedet muligt.

Overvej hvor du booker

Når du booker en ferie – uanset formålet – så er det utroligt vigtigt, at du overvejer, hvor du booker ind. Det har nemlig stører indflydelse på din overordnede oplevelse af din ferie, end du måske går og tror. Hvis ikke du bor et sted, hvor du først og fremmest har de muligheder tilgængelige, som du er interesseret i at benytte dig af, så vil din ferie ikke leve op til dine forventninger.

Hvis du derimod har alle mulighederne tilgængelige, men bor i et lille lukket rum, hvor det er mørkt, luftfugtigheden er for høj, det føles ikke rent og så videre, så vil det også påvirke din ferie negativt. Derfor bør du overveje to primære ting, når du booker: lokation og miljø.

Lokation

Hvis du skal på ferie i Portugal for at smage portvin, så er din lokation selvfølgelig vigtig – du skal nemlig opholde dig et sted, hvor du kan tage ud til vinsmagning. Hvis du er kørt selv, så kan du selvfølgelig blot kører rundt i landet, og så vil det ikke være helt så vigtigt.

Alligevel er det træls, hvis du hver dag bruger flere timer i bilen for at komme fra A til B – medmindre er du er helt tosset med at køre bil og du derfor nyder at opleve landet på denne måde. Når du booker og overvejer dine lokationer, så bør du også overveje, om du vil andet end vinsmagning – også selvom det er det primære formål med din rejse. Det kan du læse mere om senere.

Miljø

Når først du har helt styr på det område, som du gerne vil opholde dig i, så begynder du at kunne kigge på dine muligheder. Selvom det for mange – særligt unge – kan virke fristende blot at tage det billigste, så er det ikke nødvendigvis den bedste mulighed. I Portugal er du ikke garanteret, at du får et værelse, hvor din ønsker automatisk er opfyldt. Derfor bør du være opmærksom på de billeder, der bliver lagt ud, og du bør også lige kigge anmeldelserne igennem. 

Hvis det er, så kan du med fordel bruge en af de anerkendte hjemmesider som Booking.com til at finde et værelse, da de ofte er gode til at finde værelse, der rammer en vis standard. Når du skal være på hele dagen og er ude og opleve noget, så er det utroligt vigtigt, at du har et værelse, hvor du faktisk kan slappe af, og hvor du kan lade op til den næste dag. Alting kan blive utroligt surt, hvis du ikke bor i omgivelser, hvor dette er en mulighed, og det kan lægge en dæmper på hele dine oplevelse.

Lej en bil og kom vidt omkring

Måske er du ikke kørt til Portugal – det er trods alt en lang tur – men du kunne stadig godt tænke dig friheden ved at have en bil. Selvfølgelig er der masser af taxaer dernede, men det kan både blive dyrt i længden, og du skal hele tiden være sikker på, at du enten kan ringe til et selskab eller er i et område, hvor de er tilgængelige.

En anden løsning ville i stedet være at leje en bil. På den måde kan du hurtigere – og måske billigere – rejse derned med fly og efterfølgende have friheden ved at have din bil med dig. Det er så at sige det bedste fra begge verdner.

Undersøg dine muligheder, inden du rejser

Inden du rejser afsted til Portugal, så kan du med fordel undersøge dine muligheder og virkelig lægge energi i at planlægge turen – for nogen kan det være det halve af oplevelsen. Særligt når du tager på en tur for at smage portvin i autentiske omgivelser, så vil det være en god ide at have en plan over hvilke steder, du gerne vil besøge og hvor du i så fald bør placere dig for at have adgang til de fleste af de bedste steder. 

Der er utroligt mange vingårde i Portugal, der holder vinsmagninger, og det er en skam at tage hele den lange vej for blot at prøve en enkelt. Kig i stedet dine muligheder igennem, hold øje med anmeldelser – måske der er en arrangeret tur, som du kan tage på og så videre. Hold dig ikke fast på din første ide, men lad i stedet turen udfolde sig helt automatisk.

Skal din rejse kun handle om portvin?

I forlængelse af ovenstående, så kan du med fordel også lade turen udfolde sig ud over vinsmagning. Der er mange andre oplevelser at hente med sig hjem i bagagen i Portugal en blot vinsmagning, og du kan derfor overveje, om du vil ud og prøve noget andet ind i mellem. 

Dog er der også noget meget charmerende ved at have en tur, hvor du virkelig for lov til at dykke ned i noget, der interesserer dig, og i så fald skal du ikke føle dig forpligtet til at udvide dine oplevelser med andet – heller ikke selvom andre ikke kan forstå det valg, som du tager. Når du rejser, så husk altid at gøre turen til lige netop den tur, der vil bringe dig mest glæde og give dig de bedste oplevelser.

Lær mere om portvinens historie

En anden måde – og måske en lidt anderledes måde – hvorpå du kan sikre dig, at du får en helt igennem fantastisk tur, er ved at forberede dig. Det gælder særligt, når du tager på en tur, hvor du har fokus på et emne som for eksempel portvin. Ved at lære mere om netop dette emne, inden du tager afsted, så vil du kunne bidrage til samtaler, være i stand til at stille spørgsmål og lignende. På den måde kan du lære meget mere, når nu du er afsted, og måske du endda bliver mere kvalificeret til at udvælge de vinsmagninger, der virkelig interesserer dig. 

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan lære, og du kan faktisk gøre det til en sjov oplevelse. Portvin siger dig højst sandsynligt allerede noget, og derfor vil det ikke være et trættende emne. At læse om det behøver dog ikke at være den bedste løsning. Se i stedet videoer på nettet eller hør nogle podcasts, hvor de snakker om portvin.

Mulighederne for at lære er mange, og du kan sagtens gøre dette til en sjov oplevelse, der forbereder dig på din tur.

Menu
Top