5 gode gaveideer til ham der elsker portvin

Vi kender vist alle til, hvordan det kan være en helt ulidelig opgave at skulle købe gaver, når fødselsdagstiden eller julen nærmer sig. Ofte ønsker vi nemlig at give den bedste gave, som vil gøre modtageren helt mundlam, men samtidig ønsker vi også at præstere dette med en vis prisgrænse for sinde (hvilket kan være en udfordring i sig selv).

En god start, når man skal finde den helt rigtige gave, er, at man har en idé om, hvad modtagerens interesser er. Lever du derfor sammen med ham, der elsker portvin, eller kender du blot en, der gør det, er denne tekst lige noget for dig. Her kommer der nemlig til at være fem gaveidéer, som muligvis sparer dig både tid og penge, når du skal finde gaven til lige præcis ham, der elsker portvin.

Gaveidéerne kommer til at blive nævnt, således de billigere gaver omtales først, hvorefter de gradvist stiger i pris. Dog skal der tages forbehold for, at priserne kan variere alt afhængig af hvilken kvalitet, som man ønsker gaven at være i.

Uden portvin duer helten ikke

Nogle gange kan man komme til at gøre sig alt for mange tanker om, hvad den perfekte gave er, således man helt glemmer den umiddelbare løsning på et meget simpelt problem. Fordi arbejder du med et gavebudget og stresser du helt vildt over, hvad du skal købe til manden, der elsker portvin, hvorfor så ikke bare købe ham en portvin? På den måde rammer du stensikkert plet! Elskeren af portvin får nemlig ikke meget ud af alle de andre gaver, hvis vedkommende ikke har portvin eller noget viden omkring denne.  

Som nævnt tidligere behøver portvin ikke at være en billig ting. Det handler nemlig også om hvilken kvalitet, som man ønsker, at denne skal have. Pointen er dog mere, at portvine findes indenfor en række af prisklasser, hvorfor det også er en gaveidé, som man kan overveje, selvom man ikke arbejder med et enormt budget.

Vil man dog gerne ramme plet med en god portvin, kan det være en idé at få sig lidt assistance fra de ansatte, som findes i diverse specialbutikker, således man også giver noget, der kan drikkes – fordi portvinselskeren ved helt sikkert noget om, hvad der er godt.

Ingen portvin uden portvinsglas

Nu har du fået skaffet portvinen, men medmindre man har planer om at drikke fra flasken, kommer man ikke langt med alene sådan en. Ikke sagt, at man ikke kan drikke portvin i helt normale glas, men har man bare en smule viden omkring vine, ved man også, at vine ofte er tilpasset til specifikke typer af glas.

Med portvinsglas får man et sæt af glas, der specifikt er designet til at fremhæve portvinens undertoner, således man får hele oplevelsen med. Ham, der elsker portvin, vil derfor opleve vinen på en helt anden (men bedre) måde, hvis man lige får anskaffet ham et ordentlig sæt glas af drikke den af.

Test dine smagsløg til portvinssmagning

Til ham, der elsker portvine, men måske er mere for oplevelsesgaver, er det en idé at sende vedkommende på portvinssmagning – og her kan man jo altid købe en parudgave, således man også selv får lidt ud af gaven. Dette er også en rig mulighed for, at man som kone eller ven til portvinselskeren kan sætte sig lidt ind i vedkommendes vininteresse på en sjov og kreativ måde.

Det er en mulighed for at komme ud af huset, smage nogle gode portvine og nyde hinandens selskab. Dog kan det være, at man skal have cheffør på den dag, da sådan noget portvinssmagning kan være en hård omgang.

Kurser i portvin og maden, der hører dertil

En anden oplevelsesgave, som man kan give portvinselskeren, er kurser i portvin eller den mad, som går godt dertil. Dette er en rig mulighed for ikke blot at få vedkommende ud af huset, men ligeledes for, at man selv kan tage med og styrke ens forhold ved blandet andet at lave noget mad sammen.

På denne måde udvider man ikke blot ens viden indenfor portvin, men ligeledes giver det en mulighed for at se portvin i et andet lys – nemlig som noget, der indgår i en kombination med andet mad. Man kan altså komme derfra med en forståelse af, hvad henholdsvis hvid og ruby portvin går godt til, hvorefter man kan eksperimentere lidt med det i sin hverdag.

Alle veje leder til Portugal

Er budgettet helt i top og søger man derfor efter den mest overdådige gave, kan man næsten ikke finde på noget bedre end en tur til Portugal – hjemlandet for portvinen.

Dette er ikke blot en mulighed for at opleve den kultur, hvori portvinen er blevet til, men ligeledes en mulighed for at opleve portvinen i dens naturlige habitat. For skal man have ”rigtig” portvin, så skal man have den i Portugal. Skal man derudover også opleve portvinen i unikke og luksuriøse madkombinationer, skal man opleve maden og vinen, som den oprindelig er blevet serveret.

En tur til Portugal er heller ikke blot en oplevelse for portvinselskeren, men ligeledes dem, som han tager med på turen. Det er en mulighed for at lade sig opsluge af kulturen og opleve dens mange facetter, hvoraf enhver kan finde noget, som de forelsker sig i – og det behøver ikke nødvendigvis være portvinen.

Menu
Top