Sådan kommer du i gang med et varigt vægttab - for dig der gerne vil tabe dig, men stadig nyde livet og et glas portvin

Spænder din vægt ben for glæden for din krop i den modne alder, og har du prøvet slankekur efter slankekur uden det ønskede resultat? Så er du ikke alene. Mange kvinder oplever, at et vægttab forvandler sig til en hård og sej kamp med sult og stor sukkertrang, jo højere alderen bliver. Men sådan behøver det slet ikke være.

Med et vægttabskursus kan du blive de overflødige kilo kvit og samtidig nyde livet med et glas portvin, når du har lyst til det. Læs med her og bliv klogere på, hvordan et vægttabskursus hjælper dig med at opnå en sund og holdbar livsstil uden at gå på kompromis med det gode liv.

Vægten ændrer sig i takt med alderen

Er du en kvinde på 40 år eller derover, og synes du, at din vægt er lidt for høj? Har du forgæves forsøgt at komme de ekstra kilo til livs, og har slankekurene fået din vægt til at svinge op og ned? Størstedelen af 40+ kvinder oplever, at vægten stiger, og at fedtet sætter sig anderledes end tidligere–og det er absolut ikke fordi, at de blot lader kroppen stå til. 

Omkring 40-årsalderen ligger kvindekroppen under for hormonelle ændringer, der kan gøre det sværere at holde vægten i balance. Rigtig mange kvinder oplever, at de ikke kan spise nær så meget, som de kunne tidligere uden at tage på i vægt. Forklaringen ligger typisk i stofskiftet. Stofskifte dækker over kroppens forbrænding af energi, og når du er i 40’erne, falder stofskiftet helt naturligt med ca. 10 procent. Samtidig ændrer kropssammensætningen sig, hvilket resulterer i mindre muskelmasse og mere fedt. 

En anden faktor, der spiller en rolle i forhold til at holde vægten, er overgangsalderen. Når en kvinde rammer overgangsalderen, vil æggestokkene producere mindre østrogen, og det har stor betydning for de processer, der forbrænder sukker og fedt. Bl.a. vil din kropsfaconen forandre sig, da kroppen begynder at lagre mere fedt pga. ændringerne i kønshormonerne.

Hvis du har et ønske om at gå ned i vægt, kan det derfor være en rigtig god idé med et vægttabskursus hos en kompetent ernæringsekspert.

Ikke en slankekur, men en livsstilsændring

Du kan naturligvis sagtens elske din krop, som den er, men vi kan ikke komme uden om de sundhedsmæssige udfordringer, overvægt bringer med sig. Jo flere livsstilssygdomme, jo dårligere livskvalitet får man. Derfor er det altid en god idé at være opmærksom på sin vægt. Hvis du gerne vil tabe dig, tænker du måske, at du skal på slankekur. Men slankekure kan være brutale. Muligvis taber du dig, men så snart du stopper, vil du formentlig tage det hele på igen, hvis du ikke ved, hvordan du skal holde vægten. 

Derfor er noget af det første, du bør gøre, når du ønsker at komme de ekstra kilo til livs at ændre ordet ‘slankekur’ til ‘livsstilsændring’. En slankekur handler nemlig hovedsageligt om at se tallet på vægten gå ned. Det er naturligvis en stor del af et vægttabsforløb, men i stedet for at fokusere på, at din vægt skal ramme et bestemt tal, bør du hellere se på vægttabet som en slags bonus. 

En livsstilsændring er et aktivt valg om at leve sundt, som du tager hver dag. Med et vægttabskursus hus Luuna Sommer får du hjælp og gode værktøjer til at ændre indgroede vaner og tanker. Her skal du ikke knokle unødigt eller lide afsavn. I stedet må dine vaner godt smutte i ny og næ, uden at du behøver at bebrejde dig selv.

En livsstilsændring er en proces, der giver dig et sundere liv, hvor vægttabet er en naturlig del af processen. Du får råd til, hvordan du kan fokusere på, hvor dejligt det er at leve sundt og blive stærkere i stedet for at tænke på tallet på vægten. Og så vil der netop også være tid til et glas portvin, eller hvad man nu ellers kan lide at nyde, når lysten er til det.

Der skal være plads til at nyde livet

I modsætning til en slankekur bliver du aldrig “færdig” med en livsstilsændring. For at opnå en sund og slank krop kræver det, at du prioriterer motion og sundere madvaner hele livet. Men det er også vigtigt ikke at være fanatisk. Der skal nemlig altid være plads til at nyde livet med en god dessert eller et glas rødvin en gang imellem. Ellers mister du hurtigt motivationen, lysten og viljestyrken til at fortsætte med din nye livsstil.

I et vægttab spiller kosten selvfølgelig en stor rolle, men det handler først og fremmest om at forstå, hvordan du tager hånd om din krop, så den kan holde sig sund i mange år uden at sætte begrænsninger for dig i din dagligdag.

Når du foretager positive livsstilsændringer, som du rent faktisk har lyst til at holde, vil du opnå større livsglæde og selvkærlighed, og med et vægttabskursus får du den rette støtte og hjælp til at opnå en holdbar og sund livsstil, der ikke handler om restriktioner. Du får nemlig en helt ny forståelse for din krop, så du er i stand til at vælge anderledes. Derfor kan du sagtens nyde et stykke kage og et glas portvin i ny og næ og samtidig opretholde den gode livsstil.


 

Menu
Top