En introduktion til Lille Petra Stolen - en dansk designklassiker

Hvis du elsker et godt glas portvin, sætter du formentlig også pris på de finere ting her i livet. Det kan for eksempel være kulinariske oplevelser eller flot design. Gennem årene er danskerne nemlig blevet beriget med flere fantastiske designs. Landets prominente designere tæller blandt andet Arne Jacobsen såvel som Viggo Boesen.

Hvis du værdsætter godt design, er der ganske enkelt nogle klassikere, som du bør kende til. Blandt andet Lille Petra stolen fra &Tradition. Hvis du ikke har hørt om denne klassiker, eller hvis du bare gerne vil vide mere om den, kan du blot læse videre. Her finder du nemlig en introduktion til denne fantastiske danske klassiker inden for lænestole.

Skabt af Viggo Boesen

Lille Petra blev skabt af den danske designer Viggo Boesen tilbage i år 1938. Boesen var en af anførerne for den såkaldte Funkis-stil. Det er en stilart, der tager udgangspunkt art deco, der kombinerer enkle geometriske former med rene linjer. Med andre ord formåede Boesen at kombinere originale stolekonstruktioner med skræddersyede tilføjelser. Blandt andet Lille Petra stolen.

For Boesen var funktionalitet omdrejningspunktet i hans design. Derfor formåede han også at kombinere håndværksmæssig ekspertise med design. Det ses også tydeligt på Lille Petra stolen, der har mange sammenlignelige punkter med en ganske almindelig lænestol, men stadig også sit eget designmæssige twist.

Komfort frem for alt

Når du kigger på Lille Petra stolen, vil det første ord, der popper op i din bevidsthed nok være komfort. Den populære lænestol er nemlig fremstillet af meget bløde og indbydende materialer. Derfor kan du ikke undgå at få lyst til at sætte dig i stolen.

Lænestolen er nemlig kendt for dens rummelighed og komfort. Faktisk er stolen så behagelig, at yderligere sofahynder og puder er unødvendige. Med sine bløde materialer vil du altid sidde behageligt i stolen.

Hvis du gerne vil give dig selv den absolut bedste komfort, kan du købe en puf med til lænestol. På den måde kan du slå benene op og få det allerbedste ud af stolen. Derfor er Lille Petra stolen et fantastisk valg for dig, der værdsætter komfortable lænestole. Du får svært ved at finde en lænestol, der kan overgå Lille Petra på dette parameter.

Et indbydende design

Mest af alt er Lille Petra nok kendt for sit indbydende ydre. Stolen har nemlig en skøn polstring, som leder tankerne hen på en blød og behagelig sky. Blandt andet har stolen bløde og afrundede hjørner, der giver stolen et blødt og rummeligt look.

Selvom stolen er rummelig, er den faktisk ikke særlig stor. Sammen med sit kompakte design gør det også lænestolen egnet til mindre rum. Derfor er Lille Petra også en designklassiker, der passer til både små såvel som større boliger.

Forskellige modeller og farver

Der findes forskellige modeller af Lille Petra stolen. Selve designet og opbygningen er ens ved alle modellerne. Til gengæld varierer materialerne og farverne en del. Blandt andet kan du få stolen i fåreskind. Det er klart den mest blødeste model. Denne model har et fantastisk blødt ydre, og stolen vil hurtigt blive dit yndlingsmøbel i stuen.

Hvis du gerne vil have et mindre bamset look, findes der også andre varianter af stolen, der har et lidt mindre blødt udtryk.

Farvemæssigt har du mulighed for at vælge blandt forskellige nuancer. Blandt andet grå, hvid, brun og beige. Fælles for alle farverne er, at de er jordnære og neutrale. Det er med til at give stolene deres tidløse designs.

Farverne passer nemlig perfekt til den typiske nutidige danske indretningsstil. Men det vil de formentlig også passe til den danske indretning om 50 år. Derfor er stolen ikke blot et møbel. Den er også en god investering, som sagtens kan gå i arv til næste generation i familien.

Menu
Top